Deze aflevering van de Twitterfiles bespreekt hoe leden van het establishment in The Atlantic Council vergaderen om ‘desinformatie’ onder controle te krijgen.

Bij de eerste aflevering vindt u een intro waarin ik uitleg waarom ik de Twitterfiles toegankelijk maak en in het Nederlands vertaal.

Omdat er veel TwitterFiles uitkomen, heb ik een overzicht gemaakt waarin van alle afleveringen en van de opiniestukken een korte samenvatting en de link staan: het TwitterFiles Dossier. Bovendien heb ik een TwitterFiles Lexicon gemaakt waarin onbekende begrippen worden uitgelegd. Zowel het Dossier als het Lexicon worden natuurlijk voortdurend aangevuld.

Hieronder vindt u dus de aflevering over de Atlantic Council. Links de originele Engelse versie waar alleen nummertjes en andere storende zaken uit zijn gehaald, en rechts de Nederlandse vertaling. Alle afbeeldingen zijn opgenomen.

TwitterFiles Lowenthal over the Atlantic Council

Gepubliceerd op 6 juni 2023 door Andrew Lowenthal

#TwitterFiles Extra: How the World’s “No-Kidding Decision Makers” and the “Anti-Disinformation” Field Got Organized

Extra #TwitterFiles: Hoe de “bepalende besluitvormers” van de wereld en het “anti-Desinformatie”-veld zich organiseerden

Tekst in screenshot

op 24 mei 2018 om 05:55 schreef Graham Brookie:
Dit is geweldig nieuws. Te doen voor $150K met een paar gedachten hieronder.
Hier is bijgewerkte info over V25.
Met ingang van vandaag ben ik blij dat de volgenden zich aansluiten bij de V25: Sec. Madeleine Albright, hoofd van de Munich Security Conference Amb. Wolfgang Ischinger, voormalig DNI Generaal Jim Clapper, voormalig Nationaal Veiligheidsadviseur Stephen Hadley, voormalig premier van Zweden Carl Bildt, voormalig president van Estland Toomas Hendrick Ilves, voormalig president van Polen Aleksander Kwasniewski, Richard Edelman, Elliot Shrage (Facebook), Lydia Polgreen (Huffington Post), Lowercase Capital’s Chris Sacca, Tom Burt (Microsoft), CEO van Rappler Maria Ressa.
Ik verwacht dat Google Susan Molinari of Ruth Porat zal sturen en we zetten druk op YouTube.
Andere deelnemers: Mounir Mahjoubi, Reid Hoffman, Ev Williams, Kara Swisher, Matthias Dopfner, Ines Pohl.
De groep zal ook ontmoetingen hebben met verschillende leden van de Duitse regering in een kritieke implementatiefase van GDPR, waaronder minister van Justitie en Consumentenbescherming Katarina Bartley en minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer.
Nog niet genoemd, maar neigend naar ja: minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas en of president Steinmeier of kanselier Merkel.

In Costa Rica and Latvia today, the Atlantic Council is hosting its 360/OS Summit. We dug into the #TwitterFiles to further reveal the participation of their anti-disinformation arm, the Digital Forensic Research Lab (DFRLab) in disinformation initiatives of its own

In Costa Rica en Letland houdt de Atlantic Council vandaag zijn 360/OS-top. We doken in de #TwitterFiles om de deelname van hun anti-desinformatie afdeling, het Digital Forensic Research Lab (DFRLab) aan eigen desinformatie-initiatieven verder te onthullen.

Tekst in bovenstaande afbeelding bij portretten, bij geen tekst namen afgebeelde personen:

Minister van Buitenlandse Zaken Michael R. Pompeo
Geeft commentaar bij de Atlantic Council
Binnenkort van start
Portret van oud-president George W. Bush
Atlantic Council
Een gesprek met Boris Johnson:
Verdere steun voor Oekraïne
Woensdag 1 februari / 11:30 uur (ET)
Portret voormalig vice-president Mike Pence

360/OS is a convening of “no-kidding decision maker level” elites, as DFRLab Director Graham Brookie put it, highlighting the Head of Davos, Madeleine Albright and more, as he sought to secure 150k from Twitter and Jack Dorsey’s attendance.

360/OS is een bijeenkomst van “bepalende besluitvormers”, zoals DFRLab-directeur Graham Brookie het verwoordde. Hij wees op het hoofd van Davos, Madeleine Albright, en anderen, toen hij probeerde van Twitter 150.000 dollar binnen te halen en de aanwezigheid van Jack Dorsey.

Tekst in screenshot:

Op 1 mei 2018 om 04:44 schreef Graham Brookie:
Nick, Emily -.
Ten eerste spijt het me dat het zo lang geleden is. Ik ben jammerlijk achter met inchecken met jullie beiden. Ten tweede heb ik een heleboel dingen voor jullie, inclusief hoe we denken over verkiezingen. Maar het eerstvolgende onderwerp is 360/0S in Berlijn op 21-23 juni.
Misschien kunnen jullie hier eens naar kijken en kunnen we deze week of begin volgende week een gesprek plannen. Verder ben ik van woensdag tot en met vrijdag in San Francisco. Als er daar iemand is die nuttig zou zijn om mee te praten, wil ik daar graag wat tijd voor uittrekken.
1. Jack Dorsey uitgenodigd voor de V25
a. BOTTOM LINE: Dit is een besloten groep met Albright, het hoofd van Davos, het hoofd van de Munich Security Conference en anderen op het niveau van bepalende besluitvormers, bedoeld om de informatiekloof tussen technologie, media en overheid op een veilige plek te dichten. Het is bedoeld om de informatiekloof tussen technologie, media en overheid op een veilige plaats te dichten. Het zal op een passend hoog niveau zijn en gericht op daadwerkelijke resultaten (ervoor zorgen dat “talk to action” niet alleen maar een gespreksonderwerp is).

Twitter had been developing a strong relationship with DFRLab for sometime. “I just arrived in Kyiv” Brookie notes in 2017 as he suggest Twitter Public Policy Director Nick Pickles meet with the State Department’s Global Engagement Center, and the Hamilton 68 creators in DC.

Twitter was al een tijdje bezig met het ontwikkelen van een hechte relatie met DFRLab. “Ik ben net aangekomen in Kiev”, meldt Brookie in 2017, als hij voorstelt dat Twitter Public Policy Director Nick Pickles een ontmoeting heeft met het Global Engagement Center van het State Department en de makers van Hamilton 68 in DC.

Tekst in screenshot:

Onderwerp: Re: Vergadering volgende week
Datum: Mon, 9 Okt 2017 11:14:37 +0000 (09/10/17 13:14:37)
Bedankt Nick.
Sorry voor mijn late antwoord. Ik ben net aangekomen in Kiev. 10:30/11 is prima, en ik ben blij om naar Twitter DC te komen.
Het is helemaal helder voor Hill/State*, maar hopelijk heb je de mogelijkheid om te praten met Matt Chessen of het interim-hoofd van het Global Engagement Center. Matt is technisch gezien een staatsambtenaar die Senior Technology Policy Advisor is, maar hij heeft de meest directe of intieme (in plaats van algemene beleidskennis) kennis van platformbetrokkenheid en een aantal van de probleemgebieden waar je naar kijkt.
Wat denktanks betreft, Alexandra Sander en Loren Schulman bij het Center for New American Security (CNAS), en Laura Rosenberger en Clint Watts bij het German Marshall Fund en de Alliance to Secure Democracy (zij hebben Hamilton 68 gemaakt). CNAS richt zich meer op het algemene veiligheidsbeleid. Rosenbergers team is meer gericht op Russische desinformatie, maar ze hebben op dit moment veel aandacht dankzij de Hamilton 68-tool om specifieke Twitter-accounts te monitoren die zij definiëren als “gesteund door Rusland”. Ik ben blij om die contacten te leggen, als dat nuttig is.

*Hill = Capitol Hill, dus het Amerikaanse congres. State = de Amerikaanse overheid

360/OS events are expensive (“around $1M”) especially when combined with the off-the-record V25 “an exclusive group of decision makers ranging from the C-Suite to the Situation Room.” Twitter contributes 150k to a series of events.

360/OS-evenementen zijn duur (“rond de $1M”), vooral in combinatie met het off-the-record V25 “een exclusieve groep van besluitvormers variërend van de directiekamer tot de vergaderzaal”. Twitter draagt 150.000 bij aan een reeks evenementen.

Tekst in screenshot:

Strikt vertrouwelijk // ontwerp niet voor verspreiding V. 180605
AtIantic Council – 360/OS – Vanguard 25
21-23 juni 2018 Berlijn, Duitsland
De 360/OS open source top zal worden ondersteund door de Vanguard 25, of V25, een exclusieve groep van besluitvormers variërend van de directiekamer tot de vergaderzaal, in de frontlinie van het smeden van digitale veerkracht. Dit is een groep die bijeenkomt onder de Chatham House Rule om een discrete en eerlijke manier te creëren om de informatiekloof over uitdagingen zoals desinformatie te dichten tussen belangrijke besluitvormers uit de overheid, technologie en media, maar ook om digitale weerbaarheid te smeden en de integriteit van onze democratische samenlevingen te versterken. Ons doel is om de stap te zetten van praten naar actie, door een vertrouwde omgeving te bieden voor het produceren van concrete strategieën en directe maatregelen om veerkracht op te bouwen in onze hyperverbonden samenleving.

Tekst in screenshot:

Op 22 mei 2018 om 00:35 schreef Graham Brookie:
Helemaal niet bot en enorm sorry voor mijn late antwoord.
Afhankelijk van naar welke markten je kijkt, zouden we dit verschillend kunnen benaderen.
Teruggebracht tot het minimum en uitsluitend gericht op training (d.w.z. in een vergaderzaal van een hotel met één scherm en toegewijde deelnemers) zouden we trainingen kunnen geven voor $ 25K / training.
Een evenement uitbouwen met reclame, mogelijk sprekers, een publiekscomponent of gewoon een groter aantal deelnemers, zou ik schatten op $60K / training.
Ter vergelijking, 360/OS en de V25 kosten rond de $1 miljoen, maar dat is een groot publieksevenement met veel productie, personeel en logistiek. Voor het type capaciteitsopbouw waar je naar kijkt, zou ik het onder de bestaande merknaam 360/OS willen brengen door ze globale 360/OS breakaway sessies te noemen. Ik zou ook zoeken naar mogelijkheden om ze toe te voegen aan bestaande evenementen en zo de kosten te drukken, zoals een 360/0S Breakaway in de marge van Medialndaba in Zuid-Afrika, of met het Democracy Project van FGV in Brazilië. De partnerbenadering geeft ons een breder lokaal netwerk (buiten #DigitalSherlocks) om aan te boren.

Tekst in screenshot:

Van: Nick Pickles
Datum: Woensdag, Ma 23 2018 om 6:41 AM
Aan: Graham Brookie
Onderwerp: Re: INVITE: DFRLab in Berlijn
Bedankt daarvoor – dit is wat we denken:
1) Ondersteuning DC Stratcom
2) Trainingsevenement in Brazilië
3) Trainingsevenement in India
4) Trainingsevenement in DC (mogelijk in samenwerking met Belfer) met de verwachting dat mensen vanuit het hele land zullen inbellen.
Balpark – $150k?
Over V25 – heb je een lijst met deelnemers waar Colin en ik naar kunnen kijken?
Bedankt
Nick

Among the 360/OS attendees are Matthias Dopfner (CEO of German media empire Axel Springer), a former President of Estonia and Poland, a former Swedish Prime Minister, billionaires Chris Sacca, Reid Hoffman (Linkedin co-founder), and Ev Williams (former CEO of Twitter)

Onder de 360/OS-deelnemers bevinden zich Matthias Dopfner (CEO van het Duitse mediaconcern Axel Springer), een voormalig president van Estland en Polen, een voormalig premier van Zweden, miljardairs Chris Sacca, Reid Hoffman (medeoprichter van Linkedin) en Ev Williams (voormalig CEO van Twitter).

Tekst in screenshot:

Op dit moment ben ik blij dat de volgende mensen zich bij de V25 hebben aangesloten: Sec. Madeleine Albright, hoofd van het World Economic Forum in Davos Borge Brende, hoofd van de Munich Security Conference Amb. Wolfgang Ischinger, voormalig DNI Generaal Jim Clapper, voormalig NASA Stephen Hadley, Toomas Hendrick Ilves, Aleksander Kwasniewski, Richard Edelman, Elliot Shrage (Facebook), Lydia Polgreen (Huffington Post), en anderen.
Graag beantwoorden we vragen of geven we meer informatie.

In bovenstaande screenshot de lijst van deelnemers.

Add to that Jim Clapper (former US Director of National Intelligence), Richard Edelman (CEO of the word’s largest PR company), along with Twitter and Facebook, HuffPo editor-in-chief, and soon to be Nobel Peace Prize winner Maria Ressa. All to discuss “disinformation”

Voeg daarbij Jim Clapper (voormalig directeur van de Amerikaanse nationale inlichtingendienst), Richard Edelman (CEO van ’s werelds grootste PR-bedrijf), samen met Twitter en Facebook, hoofdredacteur van HuffPo en binnenkort Nobelprijswinnares Maria Ressa. Allemaal om “desinformatie” te bespreken.

Tekst in screenshot

op 24 mei 2018 om 05:55 schreef Graham Brookie:
Dit is geweldig nieuws. Te doen voor $150K met een paar gedachten hieronder.
Hier is bijgewerkte info over V25.
Met ingang van vandaag ben ik blij dat de volgenden zich aansluiten bij de V25: Sec. Madeleine Albright, hoofd van de Munich Security Conference Amb. Wolfgang Ischinger, voormalig DNI Generaal Jim Clapper, voormalig Nationaal Veiligheidsadviseur Stephen Hadley, voormalig premier van Zweden Carl Bildt, voormalig president van Estland Toomas Hendrick Ilves, voormalig president van Polen Aleksander Kwasniewski, Richard Edelman, Elliot Shrage (Facebook), Lydia Polgreen (Huffington Post), Lowercase Capital’s Chris Sacca, Tom Burt (Microsoft), CEO van Rappler Maria Ressa.
Ik verwacht dat Google Susan Molinari of Ruth Porat zal sturen en we zetten druk op YouTube.
Andere deelnemers: Mounir Mahjoubi, Reid Hoffman, Ev Williams, Kara Swisher, Matthias Dopfner, Ines Pohl.
De groep zal ook ontmoetingen hebben met verschillende leden van de Duitse regering in een kritieke implementatiefase van GDPR, waaronder minister van Justitie en Consumentenbescherming Katarina Bartley en minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer.
Nog niet genoemd, maar neigend naar ja: minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas en of president Steinmeier of kanselier Merkel.

Tekst in screenshot:

Media Matters: Weerstand in de journalistiek
(OFF-THE-RECORD/ V25 EXCLUSIEF)
FEATURING
Lydia Polgreen, hoofdredacteur,
HuffingtonPost
Maria Ressa, CEO, Rappler Media

CISA, DHS and Aspen Institute’s “Information Disorder” Co-Chair Kris Krebs also attended to discuss “election integrity.” Elliot Higgins of Bellingcat too joined the closed door gathering of intel, billionaires, and “peace-makers”

CISA, DHS en Aspen Institute’s “Information Disorder” Co-Chair Kris Krebs waren ook aanwezig om te discussiëren over “verkiezingsintegriteit”. Elliot Higgins van Bellingcat nam ook deel aan de besloten bijeenkomst van intel, miljardairs en “vredestichters”.

Tekst in screenshot:

Verkiezingsintegriteit (OFF-THE-RECORD/ EXCLUSIVE)
FEATURING
(TBC) Chris Krebs, afdeling nationale programma’s en bescherming, Ministerie van Binnenlandse Veiligheid van de VS
(TBC) Dan Eliasson, algemeen directeur, Zweedse agentschappen voor civiele rampen (MSB)

Tekst in screenshot:

Open Bron: Naar transparantie
(OFF-THE-RECORD / V25 EXCLUSIEF)
Eliot Higgins, oprichter, Bellingcat en Senior Fellow, DFRLab

DFRLab’s convening power is almost unmatched, but they are frequent partners on “anti-disinformation” initiatives including the Virality Project that worked with Big Tech to censor “stories of true vaccine side effects.”

De aantrekkingskracht van DFRLab is bijna ongeëvenaard, maar ze zijn frequente partners bij “anti-desinformatie” initiatieven zoals het Virality Project dat samenwerkte met Big Tech om “verhalen over echte bijwerkingen van vaccins” te censureren.

Tekst in screenshot:

  • Correcte inhoud die aarzeling over vaccins kan bevorderen
    – Virale berichten van personen die aarzelen over vaccins, of verhalen over echte bijwerkingen van vaccins. Deze inhoud is niet duidelijk mis- of desinformatie, maar kan malinformatie zijn (overdreven of misleidend). In deze verzameling zitten ook vaak correcte berichten die de terughoudendheid kunnen aanwakkeren, zoals berichten over individuele landen die bepaalde vaccins verbieden.

DFRLabs also partnered on the Election Integrity Partnership, which sought to “fill the gaps legally” that the government couldn’t. EIP and VP leader-to-be Renee DiResta also attended the 2018 360/OS. youtube.com/watch?v=QbF2UX

DFRLabs werkte ook samen in het Election Integrity Partnership, dat probeerde “de gaten juridisch te dichten” die de overheid niet kon dichten. EIP en VP-leider in spe Renee DiResta waren ook aanwezig op de 360/OS 2018. https://youtube.com/watch?v=QbF2UX

Tekst in screenshot:

Stembiljetten, bots en pestkoppen
Carl Bildt, voormalig minister-president en minister van Buitenlandse Zaken, Koninkrijk Zweden
Renee DiResta, Projectleider, Data voor Democratie
Alejandro Romero, oprichter en CEO, Alto Data Analytics

Today at #RightsCon, DFRLabs position themselves as underdogs, but nothing could be less true. Like RightsCon (which I once mistakenly co-organised) they serve and merge with elites.

Tegenwoordig op #RightsCon positioneren DFRLabs zichzelf als underdogs, maar niets is minder waar. Net als RightsCon (dat ik ooit per ongeluk mede organiseerde) dienen ze en fuseren ze met elites.

Tekst in screenshot:

Dank aan onze eerdere sponsors, die ons in de loop der jaren hebben gesteund bij het organiseren van 11 edities van RightsCon.

Daaronder de logos van sponsors.

The degree to which the Atlantic Council militarists and the 1% have co-opted the human rights field should concern genuine activists, and that’s only half of it. Read the full piece at racket.news/p/twitter-file

De mate waarin de militaristen van de Atlantic Council en de 1% het mensenrechtenveld hebben overgenomen zou echte activisten zorgen moeten baren, en dat is nog maar de helft. Lees het volledige stuk op https://racket.news/p/twitter-file

In bovenstaande foto senator Mark Warner(D) en senator Marco Rubio(R) bij een discussie van het Atlantic Council in Washington op 16 juli 2018.

With thanks to @mtaibbi and the Racket team.

Met dank aan @mtaibbi en het Racket-team.

Waardeert u dit werk? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten? Volg Maaike op Twitter.