Deze week heb ik – voor de zoveelste keer – stevig kritiek geleverd op Thierry Baudet, en elke keer weer zie ik dan dezelfde verlekkerde reacties op Twitter: ‘Kijk! FvD’ers lopen weg bij Baudet! Hahaaa! Dit is het begin van het einde!’ Leedvermaak ten top.
Is politiek dan alleen maar een wedstrijdje? Gaat het alleen maar om het naar beneden halen van tegenstanders? Hoe bekrompen kan je zijn.

Deze mensen weigeren zich af te vragen waarom PVV en FvD samen in de peilingen al tijden op ruim dertig zetels staan. Ze doen liever alsof een vijfde van de Nederlandse bevolking uit racisten of fascisten bestaat en een soort Derde Rijk wil vestigen. De jaren 30-vergelijkingen vliegen je om de oren en iedereen die niet aan de politiek correcte maatstaven voldoet is een NAZI! Het is zo gruwelijk gemakzuchtig en kortzichtig, en de mainstream media spelen hier m.i. een heel kwalijke rol in.

Zoals ik in mijn stuk over Baudet al schreef: het partijkartel BESTAAT. En de baantjescarrousel ook. De PVV en het FvD zijn een reactie op decennia van corruptie en incompetentie, en als het al zou lukken om deze twee partijen het zwijgen op te leggen, dan zijn daarmee de problemen niet verholpen. Absoluut niet. Voor mensen die vinden dat het prima gaat met ons land en dat ons politiek bestel uitstekend functioneert, even een kort lijstje.

Immigratiebeleid, klimaatbeleid en democratie

Het immigratiebeleid is een puinhoop.

 • Nederland is overbevolkt. Dat probleem zou zichzelf op kunnen lossen vanwege het dalende geboortecijfer, maar met name door immigratie krijgen we er jaarlijkse tienduizenden mensen bij. Met dank aan de heilig verklaarde open grenzen binnen de EU en het totaal falende asielbeleid. Waar we die mensen laten? Daar is geen beleid voor.
 • Weet u nog hoe trots Rutte was op ‘zijn’ Turkijedeal? Die deal staat nu op instorten, zoals elke blinde mol destijds al kon voorspellen. Het was beschermgeld betalen aan de maffia, terwijl de maffia vermoedelijk nog betrouwbaarder is dan Erdogan.
  De EU heeft vier jaar uitstel (duur) gekocht en is zich vervolgens weer bezig gaan houden met geliefde hobby’s zoals lidstaten in het gareel houden en megalomane plannen bedenken. Lees eens wat Roderick Veelo schrijft over de Griekse vluchtelingenkampen en besef hoe de bestuurders weer achterover zijn gaan leunen. Totale incompetentie.
 • Nog zo’n tijdbom: het pact van Marrakesh. We kunnen erop wachten dat een of andere club een proces aanspant met dit verdrag achter de hand, en dan hebben we niet eens meer de wettelijke middelen om ongewenste vreemdelingen uit te zetten. Je kunt je trouwens afvragen of dat nog iets uitmaakt, want het uitzetbeleid is sowieso al een mislukking.

Het klimaatbeleid is lachwekkend slecht. Alleen vergaat het lachen je wel als je beseft wat de gevolgen zullen zijn.

 • Ons landschap en onze natuur gaan volledig opgeofferd worden aan de waanzin van het klimaatakkoord. We weten inmiddels dat biomassa volgens geen enkele definitie CO2-neutraal is en een drama voor de bossen zal betekenen. We weten dat de Noordzee onherstelbaar beschadigd gaat worden door megalomane windmolenparken. We weten dat het landschap verminkt gaat worden door zonneparken. We weten dat deze laatste twee energiebronnen niet betrouwbaar zijn en veel giftig afval opleveren. En toch gaat het partijkartel door met al deze voornemens.
 • Van het gas af gaan is precies de blamage waar Syp Wynia al jaren voor waarschuwt, maar inmiddels wordt er al gewerkt aan dwang voor ‘gasklevers’, alles in naam van het klimaat. Burgers mogen erop failliet gaan en in de kou zitten, maar het project moet doorgang vinden, tegen alle logica in.
 • Kernenergie is nog steeds onbespreekbaar. Waarom deze schone en betrouwbare energie niet besproken mag worden? Vermoedelijk vanwege ideologische redenen of zakelijke belangen, maar een echte verklaring krijgen we niet.
 • Er is keihard gelogen over de kosten van het klimaatakkoord, en beetje bij beetje wordt dat duidelijk. Maar elk extra beetje wordt als een incident behandeld en een goede narekening van de totale kosten is nog steeds verboden.

Onze democratie functioneert niet.

 • Al deze ellende is tot stand gekomen zonder dat het volk zich er ooit over uit heeft kunnen spreken. Mensen mogen eens in de zoveel tijd stemmen over een totaalpakket, maar zelfs dat pakket ligt niet vast. Na de verkiezingen hebben de politici weer een ‘mandaat’ en voelen ze zich totaal niet meer gebonden aan welke verkiezingsbelofte dan ook. Dit heeft niet eens te maken met coalitievorming. Het heeft te maken met achterkamertjespolitiek waarbij belangenclubs een hoop in te brengen hebben. Vervolgens wordt alles vastgelegd in een regeerakkoord waarna de fractiediscipline de rest doet.
 • Het Kabinet valt NOOIT. Al wordt de Kamer talloze malen voorgelogen, al treden allerlei bewindslieden af, al probeert men de Kamer het informatierecht te ontnemen: niets zal ooit nog zorgen dat er voortijdig nieuwe verkiezingen nodig zijn.
 • Referenda hadden een noodmaatregel kunnen zijn om nog iets te corrigeren. Natuurlijk is ook deze mogelijkheid haastig afgeschaft. De burgers moeten vooral geen invloed op het beleid krijgen; democratie is ZO 20e eeuw…
 • Er wordt voortdurend soevereiniteit overgedragen aan de EU terwijl daar onder de bevolking geen meerderheid voor is. En dat terwijl de EU steeds megalomaner en duurder wordt. Het is nu al de vraag of we er ooit nog uit kunnen, maar politici werken er hard aan om het volkomen onmogelijk te maken. Alweer zonder de bevolking daarover te raadplegen.
 • De baantjescarrousel is misselijkmakend. Ruim een jaar terug zocht ik eens uit hoe het in Nederland werkt met burgemeestersbenoemingen, en het nepotisme druipt ervan af. En waren het maar alleen de burgemeesters, maar in de ambtenarij en in allerlei aan de overheid gelieerde clubs circuleren mensen met de ‘juiste’ relaties. Het is een kliek van enige tienduizenden ons-kent-onzers die het voor zichzelf erg goed voor elkaar hebben en zelden of nooit verantwoording af hoeven te leggen.

Maar het ECHTE gevaar voor Nederland zijn Wilders en Baudet. Als je de mainstream media en het partijkartel moet geloven.

Waarom FvD en PVV groot zullen blijven

In het bovenstaande stuk heb ik niet voor niets immigratie, klimaatbeleid en democratie genoemd, want dit zijn gebieden waarop FvD uitstekend werk heeft gedaan. Zonder Baudet zou het verdrag van Marrakesh niet half de aandacht gekregen hebben die het nu kreeg. Zonder Baudet zou het klimaatakkoord niet het onderwerp van de Statenverkiezingen zijn geworden. En Baudet ijvert al jaren voor grondige democratische hervormingen. Dat is het gat waarin FvD springt. Een gat dat het partijkartel heeft laten vallen. En mijn lijstje is verre van compleet, er zijn nog veel meer zaken waarin Baudet het uitstekend doet.

Maar straks mogen we niet op Baudet stemmen omdat hij schimmig doet over racisme? Dan moeten wij als kiezers allemaal maar deugdzaam voor onze eigen ondergang stemmen? Want tja, het is natuurlijk erg als ons land kapot gaat aan slecht beleid, maar stemmen op iemand die vaag doet over racisme, dat is natuurlijk nog veel erger. Dus dan maar kapot.
Ik dacht het niet.

Al die mensen die staan te juichen als Baudet onder vuur ligt, die mogen zich eens af gaan vragen hoe integer Mark ‘Pinokkio’ Rutte is. En hij niet alleen. Tot mijn verbijstering zie ik de PvdA weer hoog staan in de peilingen. Is men alweer vergeten hoe schandalig deze partij haar kiezers bedrogen heeft in Rutte II? Beseffen al die PvdA-schapen wel dat Asscher een gouden kans heeft laten lopen door zich NIET te laten inspireren door de Deense Sociaaldemocraten? De PvdA is partijkartel en zal haar kiezers een volgende keer weer net zo hard verkopen aan de lobbyisten achter de schermen.
En dit geldt voor al die zogenaamd ‘staatsdragende’ partijen. Ze zouden hun moeder nog verkopen voor een beetje meer macht. Hier en daar zitten wel wat integere Kamerleden, maar als je zo dom bent om op bijvoorbeeld Pieter Omtzigt te stemmen, krijg je het hele CDA er gratis bij.

Als er volgend jaar verkiezingen komen en FvD en PVV gaan er met de winst vandoor, dan is dat niet omdat Nederlanders ineens massaal racisten of fascisten zijn geworden.
Dat is dat omdat het partijkartel in grenzeloze arrogantie blijft weigeren om werkelijk op te komen voor de kiezers. Dan is dat omdat het partijkartel kortetermijndenken en bekrompen eigenbelang boven het belang van de kiezers stelt. Dan is dat omdat het partijkartel enorme gaten laat vallen die met alle hypocriete praatjes van de wereld niet zijn op te vullen.

En alle gespeelde verontwaardiging over racisme en fascisme verandert daar helemaal NIETS aan.

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg Maaike (Repel) op Twitter.