De PvdA sluipt weer naar de macht. In 2017 zakte de PvdA van 38 naar 9 zetels nadat Diederik Samsom in het Kabinet Rutte II zo ongeveer alle sociale idealen in de uitverkoop had gedaan. Wie dacht dat dit het einde van de PvdA zou zijn, heeft het bij het verkeerde eind. De partij schommelt in de peilingen al weer een hele tijd rond de vijftien zetels.

Hoe is het mogelijk dat de PvdA zich toch weer lijkt te herstellen? Is er een vernieuwende koers ingezet? Zijn de salonsocialisten eruit gegooid en is men teruggekeerd naar de basis? Naar de tijd van Willem Drees? Vergeet het maar. Die kans heeft Lodewijk Asscher laten lopen toen hij in de zomer van 2018 was gaan praten met de sociaaldemocraten van Denemarken. De Deense sociaaldemocraten hadden zich herinnerd dat hun eerste taak was om te zorgen voor de zwakkeren onder hun landgenoten en om misstanden aan te pakken in de probleemwijken. Een nuchtere aanpak dus. De reactie van Asscher: ‘Doe maar niet.’

Niet dat Asscher geen idealen heeft. Zo voelt hij erg mee met al die arme migranten die zo graag Europa in willen. Lees maar wat hij op Twitter schrijft over de bestorming van de Griekse grens nadat Erdogan – geheel voorspelbaar – migranten als stormram inzette om zijn zin te krijgen: Afschuwelijk wat er gebeurt aan onze Europese grens. Het gesol met vluchtelingen moet stoppen, nieuwe afspraken zijn nodig: een fatsoenlijk en realistisch migratiebeleid. Nederland mag niet wegkijken waar kinderen in de knel zitten.
En dit ‘medemenselijke’ tweetje wordt vergezeld door een artikel over Leiden dat ‘vluchtelingenkinderen’ op wil nemen. Voor een veelzeggend interviewfragmentje met de PvdA-burgemeester van Leiden, kijk vooral even dit filmpje. Bedrog en manipulatie door nep-vluchtelingen? Maakt niet uit, want deugen is belangrijker dan bedriegers ontmaskeren of Nederlanders tegen deze lieden beschermen.

Intussen flirtte Asscher met de kiezers op links door een propagandabijeenkomst met GroenLinks en de SP te houden. Asscher probeert namelijk nog steeds vol te houden dat de PvdA ‘een brede volkspartij’ is; dit verzin ik niet, dit zijn zijn EIGEN woorden in dit interview in het Parool. Natuurlijk is dit pure fictie, en tijdens die propagandabijeenkomst liet Asscher – en ook Klaver! – zich even in de kaart kijken bij een vraag uit het publiek.
Kijkt u vooral even dit filmpje en let op hoe deze twee pseudosocialisten reageren als iemand aan Lilian Marijnissen vraagt hoe de EU-scepsis van de SP te verenigen valt met de EU-verering van PvdA en GroenLinks. De heren wenden zich onmiddellijk af: hun loyaliteit ligt niet bij de gewone Nederlanders, maar bij de globalistische elite.

Overigens staat ook in het Parool-interview de weigering van Asscher om de VVD uit te sluiten als coalitiepartner. Hij ziet dat ‘de VVD nadenkt over de koers en kritischer is op het harde kapitalisme.’ Ja natuurlijk, er komen immers verkiezingen aan? En dus is de VVD alweer een tijdje hard aan het werk om de kiezer naar de mond te praten en kan Asscher citeren uit hun ‘hoopgevende’ uitspraken.
Dat Nederland onder Rutte al jaren steeds harder en armer wordt – steeds meer een samenleving waarin het recht van de sterkste geldt – dat is natuurlijk geen moreel bezwaar voor Asscher. Net zo min als hij morele bezwaren had om de dubieuze Labourleider Jeremy Corbyn uit te nodigen en in Den Haag een podium te bieden. Het antisemitisme van deze politicus was voor Asscher blijkbaar geen probleem, al blaast de PvdA-leider hoog van de toren over het morele gehalte van PVV en FvD.

En het wordt eentonig, maar ook in zijn veroordelingen van PVV en FvD is Lodewijk Asscher zeldzaam hypocriet. Lees maar eens wat Asscher tweette over een motie die op zichzelf al een masterclass hypocrisie was. Wat schreef hij? Aangenomen. Maar PVV en FvD hebben hier tegen gestemd (!)
Vraag: waar hebben deze partijen tegen gestemd? Tegen een motie met de volgende tekst: De Kamer, gehoord de beraadslaging, verzoekt de regering om personen of organisaties die de Jodenvervolging en de Holocaust, de met niets vergelijkbare misdrijven tegen de menselijkheid, relativeren of bagatelliseren geen positie aan overleg- en onderhandelingstafels te geven; en gaat over tot de orde van de dag.

Ai ai, denkt de argeloze lezer. Blijkbaar is er een motie aangenomen tegen ontkenning van de holocaust en die enge nazi’s van PVV en FvD hebben tegen gestemd. Die willen dus de holocaust ontkennen! Twee punten.

  • In de eerste plaats was deze motie bedoeld om de boerenorganisatie FDF uit te kunnen sluiten van gesprekken. FDF-voorman Mark van den Oever had het namelijk gewaagd om het lot van de boeren te vergelijken met het lot van de Joden in de jaren 30. Dat dierenactivisten de boeren al jaren beschuldigen van holocaustpraktijken is nooit een bezwaar geweest, maar nu Van den Oever een dergelijke vergelijking maakte, had men een stok om de boer te slaan.
  • PVV en FvD distantieerden zich van deze motie om precies deze reden. Ze gaven een stemverklaring af waarin ze uitlegden dat ze absoluut tegen het relativeren of bagatelliseren van de holocaust zijn, maar dat deze motie gewoon een hypocriet politiek spelletje was om FDF buiten spel te kunnen zetten.

Lodewijk Asscher wist dit heel goed, maar hij wist ook hoe weinig mensen zich verdiepen in wat er werkelijk gebeurt. En dus stuurde hij dat smerige tweetje om weer een steentje bij te dragen aan de nazi-framing van deze twee partijen. Waarom zou je tenslotte integer zijn als je met hypocriete leugens misschien weer een paar kiezers om de tuin kan leiden?

En was het maar alleen Lodewijk Asscher die keer op keer zakt voor de integriteitstest, maar de top van de PvdA zit vol met dit soort figuren. Iemand als Frans Timmermans haalt in verkiezingstijd altijd even het verhaal van zijn overgrootvader uit de kast om zijn afstamming van een mijnwerker te benadrukken, maar na de verkiezingen zijn alle arbeiders weer vergeten en moeten de globalistische belangen gediend worden. Lekker hoor, zo’n Timmermanseffect – braaf gepromoot door sympathiserende media – maar het diende slechts om Timmermans een mandaat te geven zodat hij nu weer de vrije hand heeft voor een megalomaan project dat op geen enkel verkiezingspamflet was terug te vinden. Zijn assistent? Diederik Samsom, u weet wel, die PvdA-politicus die de kiezers aan de VVD verkocht zodra de stembussen gesloten waren.

De PvdA rekent op het goudvissengeheugen van veel kiezers en op de sympathie van veel media. Lodewijk Asscher weet hoe hij gladjes en innemend iedereen tegen elkaar uit kan spelen. Hij zal de kiezer vaardig het hof maken en vervolgens gewetenloos aan de kant schuiven, zoals elke oplettende kiezer zou kunnen weten.
Ergens in de PvdA – vooral in de lokale politiek – zullen misschien nog echte socialisten rondlopen, maar waarschijnlijk zijn ze schaars en eenzaam. De landelijke PvdA is een door en door verrot lid van het partijkartel, goed verzorgd in de baantjescarrousel, en alleen nog socialistisch in naam.

Mocht u overwegen om PvdA te stemmen, doe dat dan alleen als u lid bent en rekent op een leuk baantje. Dan zult u kunnen rekenen op de inzet van deze partij. Maar wilt u opkomen voor gewone Nederlanders? Laat u dan niet bedotten door de mooie praatjes van Lodewijk Asscher c.s. en zoek liever een andere partij.

Tot slot: het moge duidelijk zijn dat ik een gloeiende hekel heb aan aartshuichelaar Lodewijk Asscher, maar iedereen die op Twitter gaat beginnen over de overgrootvader van Asscher, die gaat op mute. Het is niet alleen goedkoop om vanuit een 21e-eeuwse leunstoel te oordelen over de daden van Abraham Asscher, het is ook bizar om zijn achterkleinzoon hiervoor verantwoordelijk te houden.
Daarnaast geven dergelijke vergelijkingen Lodewijk Asscher alleen maar munitie om elke beschuldiging als belachelijk te kunnen bestempelen. En wilt u hem die verdediging aanreiken?

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg Maaike (Repel) op Twitter.