TitelfotoThe Israeli Flag Shines On Downing Street door Number 10CC BY-NC-ND 2.0.

Exact vijftig jaar nadat de buurlanden van Israël een heilige Joodse feestdag uitkozen om het land aan te vallen, heeft de terroristische organisatie Hamas deze schanddaad herhaald. Dit jaar viel het feest van Simchat Thora op 7 oktober, en terwijl de Joden dansten met de Thora, viel Hamas binnen.

Het ware gezicht van Hamas

De beelden uit Israël zijn hartverscheurend. Het is overduidelijk dat de terroristen van Hamas expliciet kiezen voor burgerdoelen. Inmiddels zijn honderden burgers – waaronder vrouwen, kinderen en bejaarden – op beestachtige wijze vermoord, en talloze anderen ontvoerd naar de Gazastrook. Over hun lot hoeven we ons helaas geen illusies te maken.

Verslaggeving

Zoals we al decennia gewend zijn, is de verslaggeving in Nederland weer eens bedroevend. Inmiddels begint de berichtgeving op gang te komen, maar wie echt wil weten wat er gebeurt, kan beter op GeenStijl afstemmen. Daar worden al vanaf de eerste berichten liveblogs bijgehouden waarin naar een overvloed aan videomateriaal wordt gelinkt.

Wie zich stoort aan het ongecensureerd tonen van brute wreedheden daar, mag even denken aan alle figuren die op de aanval reageerden met : ‘…MAAR de Palestijnen worden onderdrukt…’ Deze goedpraters zijn misleid of kwaadaardig. Er is namelijk geen enkele rechtvaardiging voor deze barbarij. Daarom is het goed om de beelden te tonen.

Desinformatie

Als iets kenmerkend is voor dit conflict, is het sowieso de propaganda en misleiding eromheen. Ik zou niet graag de mensen de kost geven die ijskoud beweren dat de Gazastrook bezet gebied is, dat Israël een Apartheidsstaat is, of dat Israëli’s’ genocide plegen op Palestijnen.

Vooral (leden van) linkse partijen willen dit soort desinformatie nog wel eens rondbazuinen, omdat in hun simplistische wereldbeeld de Israëlische Joden westerse kolonisten zijn die het land van de arme inheemse Palestijnen gestolen hebben. Dat er altijd Joden en Arabieren in het land gewoond hebben, en dat de Palestijnse leiders elke kans op een eigen staat afwezen, komt in hun kraam niet te pas.

Land voor vrede

En als we even inzoomen op de Gazastrook, zijn de verwijten aan Israël helemaal bizar. In 2005 trok Israël zich terug uit dit gebied in de hoop dat ‘land voor vrede’ zou werken. Joodse bewoners moesten vertrekken en hun bloeiende bedrijven werden aan de Palestijnen gegeven. Binnen een paar dagen werd dit kostbare geschenk vernield door extremisten.

De Gazastrook werd niet een ‘Singapore aan de Middellandse Zee’, zoals sommigen hoopten, maar een terreurnest van waaruit Israël talloze keren aangevallen werd. Israël bouwde ter verdediging niet alleen schuilkelders en het beroemde Iron Dome om de burgerbevolking te beschermen, maar voerde ook diverse militaire operaties uit in de Gazastrook. De strook wordt ook streng bewaakt om invoer van wapens en materieel, en infiltratie van Israël te voorkomen.

Degenen die zich aan deze maatregelen storen, mogen zich afvragen hoe zij zouden reageren als Vlaanderen een regering had die openlijk uit was op de vernietiging van Nederland, en in de loop van de afgelopen twintig jaar tienduizenden raketten zou hebben afgevuurd op Brabant en Limburg.

From the river to the sea

Hetzelfde geldt voor alle naïevelingen die graag de leus tweeten: From the river to the sea, Palestine will be free. Deze zogenaamde vrijheid van de rivier (de Jordaan) tot de zee (de Middellandse Zee) houdt namelijk in dat in dat gebied – het huidige Israël – geen Joden meer mogen wonen.

Degenen die deze leus gebruiken, beweren vaak – ondanks de enorme Palestijnse bevolkingsgroei – dat Israël genocide pleegt op de Palestijnen, maar bovengenoemde slogan is pas echt een genocidaal voornemen. De gruweldaden die Hamas momenteel pleegt, zijn slechts een voorproefje van wat deze terroristen in heel Israël toe zouden willen passen.

Schuld

Er is in dit conflict geen sprake van gelijke verdeling van schuld. Israël is niet volmaakt, maar de miljoenen Arabische moslims in Israël – de Israëlische Palestijnen – hebben rechten waar de meeste moslims in islamitische landen slechts van kunnen dromen. Omgekeerd mogen in de Palestijnse gebieden geen Joden wonen.

Ook kiezen Palestijnse terroristen al decennia bij voorkeur burgers als doelwit, terwijl Israël er alles aan doet om burgerdoden te vermijden. Alle propaganda over ‘Israëlische repressie’ in onze zogenaamde kwaliteitsmedia doet daar niets aan af.

Het meest beklagenswaardige volk

Wil dat zeggen dat de Palestijnen niets te klagen hebben? Zeker niet. Ik denk wel eens dat dit het meest beklagenswaardige volk ter wereld is. Niemand komt werkelijk voor hen op. Hun ellende wordt met opzet in stand gehouden om Israël mee om de oren te kunnen slaan. Als zij in andere landen verdrukt worden, interesseert het niemand, alles draait om de Jood als dader.

De Palestijnen zijn de enige vluchtelingen ter wereld wiens vluchtelingenstatus erfelijk is. Het is namelijk niet de bedoeling dat zij ooit ergens integreren, want dan zijn zij niet meer bruikbaar om Israël mee te chanteren. Hun uitzichtloze wanhoop is doelbewust gecreëerd.

Zo worden Palestijnse kinderen van kleins af aan geïndoctrineerd met leugens en giftige haat tegen Israël, zodat steeds weer nieuwe generaties martelaren klaar staan om als kanonnenvoer te dienen. Degenen die hierachter zitten, willen geen vrede. Zij willen slechts de vernietiging van de Joodse staat.

Palestijnen kunnen nergens heen

Intussen wordt een heel volk volkomen ongeschikt gemaakt om ooit nog in vriendschap met wie dan ook te kunnen leven. Ook in de Arabische wereld zijn Palestijnen al lang niet meer welkom, met dank aan hun corrupte leiders die elke kans aangrijpen om er een puinhoop van te maken. Denk aan de geschiedenis van de Palestijnen in bijvoorbeeld Jordanië, Koeweit en Libanon.

Westerse steun aan terrorisme

Het is schandalig dat de westerse landen voortdurend deze corrupte Palestijnse leiders steunen, en haat tegen Israël faciliteren. Denk aan de toenadering tot Iran, nu weer onder president Biden. Hoeveel miljarden gaat de VS nog aan dit misdadige regime geven, nu voor de zoveelste keer is gebleken dat zij de terroristen van Hamas financieren?

En ook onze Nederlandse regering heeft boter op het hoofd. Het is niet alleen Sigrid Kaag die dubieuze sympathieën heeft, Nederland stemt al jaren mee met Israëlvijandige resoluties. De lafheid van onze politici is misselijkmakend, angst voor de islam lijkt keer op keer de leidraad te zijn.

Onze politici zouden moeten beseffen dat buigen voor islamitische regimes alleen maar de boodschap afgeeft dat zij zich niets van ons aan hoeven te trekken. Er is veel te weinig aandacht voor christenvervolging in islamitische landen, en Jodenhaat onder immigranten wordt vaak genegeerd of gebagatelliseerd.

Een uitweg

Het afschuwelijke conflict tussen Israël en de Palestijnen lijkt inmiddels onoplosbaar. Maar wat zou het veel schelen als de westerse landen hun geweten terugvonden, en vanaf dit moment eerlijk naar de feiten zouden kijken. Erken dat Israël weliswaar fouten heeft, maar vanuit een onwerkbare situatie probeert zo integer mogelijk te zijn.

En erken dat de Palestijnse terroristen niet opkomen voor de gewone Palestijnen, maar slechts gedreven worden door haat tegen Israël. Wie hen steunt, steunt genocide. Deze terroristen moeten totaal vernietigd worden, omdat zij elke poging tot vrede zullen saboteren. Met het absolute kwaad valt niet te onderhandelen.

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg Maaike op Twitter.