Morgen zijn de Amerikaanse verkiezingen en zelden waren verkiezingen zo belangrijk. De winst van Trump is essentieel voor de VS zelf, voor de wereld als geheel, en ook voor ons hier in Nederland. Zijn lompe anti-establishmentpolitiek doorbreekt op alle terreinen bestaande structuren en het is dus geen wonder dat het establishment wereldwijd furieus terugvecht. Wat Trump over zich heen heeft gekregen in zijn eerste termijn is ongekend.
Mensen die nog steeds afgaan op wat vertegenwoordigers van de gevestigde orde over Trump beweren, moeten wel denken dat hij levensgevaarlijk is: een racist, fascist, megalomane ijdeltuit, agent van Poetin, tweede Hitler, dictator en natuurlijk totaal corrupt. Ben ik nog iets vergeten? Laten we dan nu eens gaan kijken naar de realiteit.

Het belang voor de VS zelf

Kijk vooral dit campagnespotje en besef hoeveel Trump gedaan heeft voor de gewone Amerikanen, ook – juist – voor de minderheden. Daarmee heeft hij de globalistische elites tegen zich in het harnas gejaagd, want die werden juist rijk van de oude situatie. Mensen die beweren dat alleen de rijken het beter kregen onder Trump, zijn simpelweg niet op de hoogte. Zelfs CNN erkende – met tegenzin – dat Trump uniek is in het houden van zijn beloftes.

Kijken we dan naar zijn tegenstanders – de Democraten – dan stellen die daar verbijsterend weinig tegenover. In de eerste plaats hebben zij Trump nooit als hun president willen erkennen: vanaf het eerste begin verklaarden veel vooraanstaande Democraten zich tot leden van de ‘resistance’ met als leus ‘not my president!’ Iets wat je op zich al een ondermijning van de democratie zou mogen noemen. De Democraten omarmden identiteitspolitiek en gewelddadige protesten, en lieten geen gelegenheid voorbij gaan om Trump van racisme te beschuldigen.

Vervolgens is een ware heksenjacht op Trump geopend met het Muelleronderzoek – dat gebaseerd bleek op Russische desinformatie – waardoor Trump de eerste jaren zwaar gehinderd werd in zijn werk. Daarna kwam het bizarre impeachment gebaseerd op een telefoontje van Trump met de president van Oekraïne waarin hij begon over het onderzoek naar Burisma. Hij noemde dat Joe Biden had opgeschept dat hij aanklager Shokin had laten ontslaan en vroeg of de president daar nog eens naar kon kijken. Zeker sinds de laatste onthullingen weten we hoe terecht deze opmerking was, maar Trump werd ervoor gestraft met een impeachment.

Het Democratische establishment lijkt alles te doen waarvan men Trump beschuldigt, maar dan erger. Het Horowitzreport – zie vooral de hoofdpunten op blz. VIII, IX, XI en XII – toonde al aan dat de FBI zwaar in de fout was gegaan met het onderzoek naar leden van team Trump. In de zaak Michael Flynn komt langzaam nog veel meer verwevenheid tussen de Democraten en de veiligheidsdiensten naar boven. Naar al deze zaken loopt nog een onderzoek, en al zou Trump graag gezien hebben dat dit onderzoek ruim voor de verkiezingen afgerond zou zijn, John Durham pakt het grondig aan en weigert zich te overhaasten.

Mocht Trump niet gekozen worden, dan zullen de Democraten er alles aan doen om het deksel weer stevig op deze doofpot te krijgen. Voor de gezondheid van de Amerikaanse staat is het belangrijk dat dit allemaal wel grondig uitgezocht wordt, want een staat waarin een politieke partij de macht van de staat kan inzetten tegen politieke tegenstanders is hard op weg om een totalitaire staat te worden.

Het belang voor de wereld

Kijken we wat Trump op het wereldtoneel heeft gedaan, dan kunnen we alleen maar concluderen dat we erop vooruit zijn gegaan. Alle hysterie over hoe Trump een derde wereldoorlog zou ontketenen blijkt paniek zaaien te zijn geweest. Trump is de eerste POTUS in dertig jaar die geen oorlog begonnen is; hij is de eerste in vijftig jaar die vooruitgang heeft geboekt in het Midden Oosten en hij heeft meer integriteit getoond in de omgang met internationale organisaties dan de veelgeroemde Obama en de EU bij elkaar.

Trump heeft de hypocrisie van de VN tegenover Israël keihard aan de kaak gesteld. Van 2012 tot 2019 kreeg Israël 163 resoluties wegens zogenaamde mensenrechtenschendingen over zich heen, meer dan vier keer zoveel als de rest van de wereld – inclusief alle dictaturen – bij elkaar. Na vergeefse pogingen om de mensenrechtenraad van de VN te hervormen, trok Trump de VS daaruit terug. En niet alleen de VN is door en door corrupt. Laten we niet vergeten dat de WHO onder leiding van Tedros Ghebreyesus zo naar de pijpen van China danste dat men bereid was om de wereld te misleiden over het coronavirus om China te behagen. Trump maakte heel duidelijk wat hij vond van deze politiek van de WHO en heeft de organisatie de wacht aangezegd.

Waarmee we meteen aankomen bij de harde aanpak van China door Trump. Wat mogen we blij zijn dat dit eindelijk gebeurt. De inschatting van Trump – en Michael Flynn – dat China een veel groter gevaar is dan Rusland is volkomen terecht. Ook de aanpak van Iran past in dit rijtje: met het opzeggen van de Iran-deal heeft Trump een moorddadig regime een belangrijk wapen uit handen geslagen.

Op al deze punten hebben de Democraten – en ook ‘onze’ leiders in Nederland en de EU – het vele malen slechter gedaan en hun plannen voor de toekomst beloven weinig goeds. Maar winst van Trump zou niet alleen goed zijn voor de VS en voor de wereld in het algemeen, het zou ook goed zijn voor ons.

Het belang voor ons Nederlanders

We hebben al jaren kunnen zien hoe de mainstream media leugens en complottheorieën promoten die hen van pas komen en tegelijkertijd onwelkome feiten negeren of tot complottheorie verklaren. De laatste weken hebben we zelfs gezien hoe BigTech het nodig vond om zich rechtstreeks te mengen in de Amerikaanse verkiezingen. Schokkende onthullingen over mogelijke corruptie van Joe Biden mochten vooral het grote publiek niet bereiken, en alle steunpilaren van het establishment – BigTech en de mainstream media – werkten samen om dit verhaal uit de publiciteit te houden.

Veel mensen juichen dit toe, want voor hun gevoel is alles geoorloofd om Trump uit het Witte Huis te verdrijven. Anderen praten dit goed met de bewering dat Twitter, Facebook en Google nu eenmaal bedrijven zijn die zelf mogen weten welke verhalen ze wel of niet publiceren. Beide standpunten deugen niet.

Degenen die roepen dat ‘alles is geoorloofd’ lijden aan kortetermijndenken. Als ‘alles’ is geoorloofd tegen jouw tegenstander, is het dan ook geoorloofd tegen jou? Of denk je dat jij meer rechten hebt dan een ander? Aantasting van andermans rechten betekent uiteindelijk aantasting van je eigen rechten.

Degenen die zeggen dat Twitter, Facebook en Google zelf mogen weten wat ze publiceren, kennen de wet niet. Deze bedrijven – die onder de Amerikaanse wet vallen – hebben gekozen om platforms te zijn, geen uitgevers. Als ze uitgevers zouden zijn, waren ze aansprakelijk voor alles wat bij hen geplaatst wordt en daar hebben ze logischerwijs geen zin in. Nu hebben ze wel de vrijheid om laster, porno en bedreigingen te verwijderen, maar als ze zich gaan bemoeien met politiek, komen ze op ander terrein. Natuurlijk proberen ze die grenzen op te rekken, maar daarmee brengen ze hun eigen positie in gevaar.

Als we denken aan alle ongefundeerde roddels over Trump die al jaren ongehinderd verspreid mogen worden, dan is het een duidelijke politieke stellingname van de techreuzen dat de verhalen over Biden – waar veel bewijs voor is – onderdrukt worden. De laatste dagen worden deze verhalen dan ook wel doorgelaten, maar twee belangrijke weken lang – pal voor verkiezingsdag – werden ze niet toegestaan. Dat is inmenging in de verkiezingen. Het is niet voor niets dat diverse CEO’s vorige week bij de Amerikaanse senaat op het matje werden geroepen, en het laatste woord hierover is nog niet gezegd.

De politieke bias bij BigTech raakt direct aan onze eigen vrijheid van informatie. Laten we niet vergeten hoe graag ons establishment – onder de ‘bezielende’ leiding van D66 – grip wil krijgen op onze nieuwsvoorziening. Als BigTech gedwongen wordt om politiek neutraal te zijn, zal dat onze vrijheid ten goede komen.

Prioriteiten

Ik zou nog veel meer kunnen zeggen – bijvoorbeeld over het belang van de strijd tegen identiteitspolitiek of over de vele loze beschuldigingen over Trumps coronabeleid – maar alleen al bovenstaande zaken zouden doorslaggevend moeten zijn om Trump liever te hebben dan Biden. Trump is geen edele ridder waar niets op aan valt te merken. Maar degenen die vallen over zijn tweets en zijn botte grappen, zouden zich eens af moeten vragen wat hun prioriteiten zijn.

Laten we hopen dat Trump morgen wint. Voor de Amerikanen, voor de wereld, en voor onszelf.

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg Maaike (Repel) op Twitter.